Skip to content

Coachingtechnieken

Als trauma coach maak ik gebruik van verschillende coachingstechnieken. Zo kan ik steeds maatwerk bieden en inspelen op jouw specifieke situatie. Dit omdat elke situatie anders is en omdat niemand gelijk is.

Paarden kunnen mensen prima helpen

Het is een gegeven dat we allemaal spanning in het lichaam hebben. Vaak zijn we ons daar niet eens van bewust. Spanningen zorgen vaak voor ongemakken, zowel in fysiek als mentaal opzicht. Een van de coachingstechnieken die ik gebruik is het werken met paarden. Paarden zijn namelijk erg goed in het lokaliseren van spanning. Ze hebben daarnaast het vermogen om die spanning van ons over te nemen en zelfs af te laten vloeien. Paarden gebruiken deze gave ook in het wild, puur om te overleven.

Ik maak eveneens gebruik van creatief coachen

Een van de andere coachingstechnieken die ik gebruik als trauma coach is creatief coachen. In dat geval tekenen we je woede, ga je met een boksbal aan de slag of pakken we er een set kaarten bij. Op intuïtieve wijze voel ik al snel wat er precies aan de hand is en uiteraard speel ik daar op in. Nog weer een andere techniek waarvan ik gebruikmaak is van familieopstellingen. In dat geval visualiseren we de onderlinge dynamiek in een familie, gezin of werksituatie. Dat doe ik met behulp van Playmobil poppetjes. Daarnaast kan deze wijze van systemisch werken ook met paarden uitgevoerd worden.

Coachingtechnieken

Ik beheers verschillende coachingstechnieken waaronder ook Voice Dialogue

Een van de andere coachingstechnieken die ik in de dagelijkse praktijk toepas, is de zogenaamde Voice Dialogue. Dat houdt in dat ik dan in dialoog ga met jouw innerlijke stemmen. Het is een gegeven dat ieder mens over verschillende zogenaamde ‘ikken’ beschikt. Die ‘ikken worden allemaal gekenmerkt door een eigen manier van denken maar ook van voelen en reageren.

Omdat geen situatie gelijk is en elk mens uniek is

En zo heb ik verschillende coachingstechnieken en kan ik je dus altijd maatwerk bieden. Dit omdat elke situatie uniek is zoals ook elk mens uniek is. Er is geen standaard aanpak. Pas na onze kennismaking kan ik bepalen welke techniek in een bepaalde situatie het meest geschikt is. Hoe dan ook; ik kan je altijd meer dan goed van dienst zijn en je op de beste manier ondersteuning bieden. Klop dus vooral aan als je denkt een trauma te hebben. Dan ben je op precies het juiste adres namelijk.