Skip to content

Over mij

Machteld ten Kate

Een vlinder moet vechten voor zijn leven om uit zijn cocon te komen. Vervolgens moet hij kracht vinden om te vliegen. Daar is niets zweverigs aan, het is een feit: de vlinder moet heel hard werken.

Wij als mens moeten ook heel hard werken om te worden wie we werkelijk zijn. Ik vind het fantastisch om mensen te zien veranderen naar de mensen die ze eigenlijk zijn. Zodra ze hun eigenwaarde gaan zien en omarm, vliegen ze als sterke vlinder uit hun cocon.

Doel: eindelijk weten dat je iets waard bent, dat je bestaansrecht hebt. Tot een aantal jaar geleden was ik goed in één ding: mezelf affikken tot op de grond. Daar bleef ik dagen in hangen en krabbelde maar langzaam weer op. Na een moeilijk proces ben ik als vlinder uit de cocon gekropen en weet ik wat ik waard ben.

Coachingtechnieken

Kernkwaliteiten

Dat ultieme gevoel van mijn vleugels uitslaan, gun ik iedereen. Ik coach vanuit mijn eigen kernkwaliteiten:

Compassie

Ik kan heel goed meevoelen en meeleven met mensen. Ik zal je nooit veroordelen, ik vind niks gek. Je mag alles bij me neerleggen, maar ik stimuleer geen zelfmedelijden.

Confronterend

Een levenscoachingstraject kan behoorlijk confronterend zijn, misschien pijnlijk. Ik houd je een spiegel voor.

Kracht

Ik ben een sterk persoon en laat dit terugkomen tijdens het coachen.

Creatief

Daar houd ik van. Ik dacht altijd dat ik niet creatief was omdat ik niet goed binnen de lijntjes kan kleuren, maar later heb ik geleerd dat creativiteit niets te maken heeft met hoe goed je kan schilderen of tekenen, maar meer oplossingsgerichtheid