Skip to content

Trauma coach

Een trauma kan grote invloed hebben op jouw leven. Dat kan zowel gemerkt als ongemerkt het geval zijn. Dit kan zichtbaar en herkenbaar zijn, maar kan eveneens afkomstig zijn uit een verleden en dus onbewust aanwezig zijn. Hoe dan ook, ik kan jou als trauma coach altijd de beste ondersteuning bieden.

Constante spanning van het zenuwstelsel

Als trauma coach weet ik dat een trauma een constante spanning van het zenuwstelsel oplevert, iets waarvan jij je vaak niet bewust bent. Ongemerkt kost dat ook ontzettend veel energie. Als trauma coach zie ik dat een trauma als het ware een wond is, die maar niet wil helen. Het is een wond die wanneer je deze met rust laat prima te doen is, maar wanneer je de wond aanraakt doet het meteen pijn.

Een trauma hoeft geen gevolg te zijn van een grote of ernstige gebeurtenis

Het is een misverstand te denken dat een trauma altijd het gevolg is van een grote of ernstige gebeurtenis. Een trauma is voor iedereen anders. Ook kleine dingen kunnen van grote invloed zijn op je dagelijkse doen en laten. Als trauma coach adviseer ik je om je niet te verschuilen achter ‘ik zal me wel aanstellen’ of ‘wat iemand anders meemaakt is veel heftiger dus ik moet niet zo zeuren’. Niemand kan oordelen over hoe groot de invloed van een bepaalde gebeurtenis voor jou is.

Trauma coach

Als trauma coach maak ik gebruik van EMDR

Als trauma coach maak ik gebruik van EMDR. Ik spreek dan het zenuwstelsel aan om op die manier te zorgen dat de spanning wordt losgelaten. Dat doen we uiteraard altijd in een veilige en prettige omgeving. Wist je dat ik als trauma coach ook gebruikmaak van paarden? Paarden kunnen je prima helpen bij de verwerking van bepaalde trauma’s. Paarden kunnen de spanning lokaliseren en helpen om die los te laten en weer te ontspannen.

Wanneer is er dan sprake van een trauma?

Ook een NRT behandeling kan helpen bij het verwerken van een trauma, en ook die behandelingen kan ik als trauma coach bieden, zoals ik meer coachingstechnieken beheers. Tenslotte de vraag hoe je nou een trauma herkent. Wanneer jij vaak terugdenkt aan een bepaalde gebeurtenis en herbeleeft wat er gebeurd is, je slecht slaapt en regelmatig nachtmerries hebt en je heel erg kunt schrikken van iets dat onverwacht gebeurt, dan is de kans groot dat er sprake is van een trauma. Dat geldt bijvoorbeeld ook als jij je hulpeloos en machteloos voelt en je snel geïrriteerd bent en wel eens in woede uit wilt barsten. Ook als sprake is van concentratieproblemen en je niet wilt denken aan wat er in het verleden is gebeurd, kan er sprake zijn van een trauma.