Skip to content

Trauma therapie

Trauma kan gemerkt maar ook ongemerkt een flinke stempel op je leven drukken. Trauma kan duidelijk zichtbaar/ herkenbaar zijn maar het kan ook komen uit en een (ver) verleden en niet bewust aanwezig zijn. Trauma geeft een constante spanning van het zenuwstelsel, vaak zonder dat we ons hier bewust van zijn, en dat kost veel energie.


Trauma is als een wond die maar niet dicht gaat, laat je de plek met rust dan gaat het wel maar kom je er aan dan doet het pijn. Trauma word niet altijd veroorzaakt door grote of heftige gebeurtenissen. Dat is voor een ieder anders.

Ook ogenschijnlijk kleine dingen kunnen een grote impact hebben op iemand.
Dus denk nooit van je zelf ‘ik zal me wel aanstellen ’of ‘wat die ander heeft meegemaakt is veel erger, waar zeur ik over’. Alleen jij kan bepalen hoe groot de invloed van een gebeurtenis is op jou.

Met EMDR gaan we het zenuwstelsel aanspreken zodat de spanning kan worden los gelaten. In een prettige en veilige omgeving gaan we hier mee aan de slag. Maar ook de paarden kunnen je helpen met de verwerking van trauma. Zij lokaliseren de opgeslagen spanning en helpen je die los te laten en te ontspannen.

 Weet je van jezelf dat je een trauma hebt of herken je jezelf in een van de onderstaande punten…

Voor jou herkenbaar…